Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Tradicionalne ruske piroške

Tradicionalne ruske piroške

NikiNiki
Guru
565853k
Tradicionalne ruske piroške
Fotografije: Niki
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
35
"Ruske piroške su uživancija za oči - pripremite ih kod kuće kako biste probali njihov ukus"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1/4 kockice
  • jaja - 3 komad
  • maslac - 100 g
  • brašno - 800 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • Za nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo testo tako što u posudu stavljamo kvasac zajedno sa solju, šećerom i malo mleka. Ostavljamo da se aktivira.

Brašno prosejemo i u njega dodajemo umućena jaja, ulje, preostalo sveže mleko i kvasac. Umesimo meko testo.

Premazujemo ga uljem i ostavljamo da naraste.

Za to vreme pripremamo punjenje. U zagrejanoj masnoći pržimo luk, mleveno meso, paradajz pire dok ne budu do pola gotovi.

Na kraju dodajemo sitno iseckane kisele krastavčiće i začine. Sklanjamo sa ringle.

Čim je testo naraslo, razvijamo ga. Može da se koristi bilo koji kalup za piroške, ja ih pravim u trouglastom obliku.

Sečem trougliće, stavljam deo punjenja i savijam krajeve.

U sredini ostavljam sasvim mali otvor.

Ređam ruske piroške u tepsiju i pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne budu gotove.

Neka vam je ukusno sa ovim tradicionalnim ruskim piroškama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: