Način pripreme
Pripremamo testo tako što u posudu stavljamo kvasac zajedno sa solju, šećerom i malo mleka. Ostavljamo da se aktivira.
Brašno prosejemo i u njega dodajemo umućena jaja, ulje, preostalo sveže mleko i kvasac. Umesimo meko testo.
Premazujemo ga uljem i ostavljamo da naraste.
Za to vreme pripremamo punjenje. U zagrejanoj masnoći pržimo luk, mleveno meso, paradajz pire dok ne budu do pola gotovi.
Na kraju dodajemo sitno iseckane kisele krastavčiće i začine. Sklanjamo sa ringle.
Čim je testo naraslo, razvijamo ga. Može da se koristi bilo koji kalup za piroške, ja ih pravim u trouglastom obliku.
Sečem trougliće, stavljam deo punjenja i savijam krajeve.
U sredini ostavljam sasvim mali otvor.
Ređam ruske piroške u tepsiju i pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne budu gotove.
Neka vam je ukusno sa ovim tradicionalnim ruskim piroškama.