Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Tradicionalne ruske piroške

Tradicionalne ruske piroške

ažurirano:
NikiNiki
Guru
568943k
Tradicionalne ruske piroške5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
35
"Ruske piroške su uživancija za oči - pripremite ih kod kuće kako biste probali njihov ukus."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1/4 kockice
  • jaja - 3 komad
  • maslac - 100 g
  • brašno - 800 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • Za nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo testo tako što u posudu stavljamo kvasac zajedno sa solju, šećerom i malo mleka. Ostavljamo da se aktivira.

Brašno prosejemo i u njega dodajemo umućena jaja, ulje, preostalo sveže mleko i kvasac. Umesimo meko testo.

Premazujemo ga uljem i ostavljamo da naraste.

Za to vreme pripremamo punjenje. U zagrejanoj masnoći pržimo luk, mleveno meso, paradajz pire dok ne budu do pola gotovi.

Na kraju dodajemo sitno iseckane kisele krastavčiće i začine. Sklanjamo sa ringle.

Čim je testo naraslo, razvijamo ga. Može da se koristi bilo koji kalup za piroške, ja ih pravim u trouglastom obliku.

Sečem trougliće, stavljam deo punjenja i savijam krajeve.

U sredini ostavljam sasvim mali otvor.

Ređam ruske piroške u tepsiju i pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne budu gotove.

Neka vam je ukusno sa ovim tradicionalnim ruskim piroškama.

Pogledajte takođe kako da napravite ruske bljine ili ukusne peljmene na ruski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: