Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Podvarak sa piletinom

Podvarak sa piletinom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4225
Podvarak sa piletinom
Fotografije: Lenka
1 / 3
07/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sezona je kiselog kupusa, evo i recepta za vas"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • crni luk - 4 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list
  • pileće meso - 1 kg (batak, karabatak, krilce)
  • suvi biljni začin
  • biber
  • maslinovo ulje
  • praziluk - 1 manji štap
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckati na sitne kockice crni i beli luk i praziluk i staviti na malo ulja da se dinstaju, dodajući vodu kad zatreba. Nakon 10-ak minuta dodati i lovorov list. Ostaviti da se dinsta 15-ak minuta.

Glavicu kupusa iseći na trakice, kockice ili kako želite. Dodati iseckan kupus na luk i dinstati ga, povremeno mešajući, (ukoliko je kupus slan, oprati ga prethodno u vodi). Poželjno je koristi neki veći tiganj ili šerpu za dinstanje, da sadržaj ne ispadne.

Nakon pola sata, skinuti kupus sa vatre. Uzeti tepsiju u kojoj će se peći podvarak, podmazati je uljem, dodati izdinstani kupus zajedno sa lukom, dodati začine. Odozgo na kupus staviti piletinu, koju ste prethodno namazali začinima.

Peći prvo oko 45 minuta na 150 stepeni, a potom pojačati na 200, da kožica piletine lepo porimeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: