Badem torta sa esencijom ruže i medom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
179
313
16/12/2020
"Jednostvna, laka i netradicionalna torta, koja će vam se svideti i više nego što mislite"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • šećer - 100 g
  • med - 100 g, tečan
  • brašno - 100 g sa sredstvima za narastanje
  • badem - 100 g, mleven
  • maslac - 200 g bez soli, na sobnoj temperaturi
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • esencija ruže - 1 kašika, za pecivo
  • komorač - 1 kašika, seme, izgnječeno u avanu
  • za krem
  • pavlaka - 300 ml, visokog sadržaja masnoće
  • šećer - 2 kašike
  • kardamom - 1 kašika, seme, izgnječeno u avanu
  • kora pomorandže - za ukras
  • bademi - izgnječeni, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Kada umesite testo, pecite ga 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Koristite kalup za kolač prečnika 20 cm (prvo stavite pirinčani papir u kalup).

Kada je kora gotova, izvadite kalup iz rerne i ostavite ga da stoji 10 minuta.

Nakon toga, koru prebacite na rešetku. Ohladite je malo i isecite koru na sredini da dobijete 2 kore.

Zalepite dve kore kremom od pavlake sa mlevenim kardamomom i ukrasite badem tortu bademima.

Dobićete fantastičnu badem tortu sa esencijom ruže i medom!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar