Način pripreme
U veliku posudu stavite omekšali maslac na sobnoj temperaturi. Dodajte smeđi šećer i mutite mikserom oko 10 minuta.
Dodajte jaja jedno za drugim i dalje muteći mikserom. Aromatizirajte narendanom korom pomorandže i prelijte proceđenim sokom. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i malo soli.
Dodajte ga u malim porcijama u smesu sa maslacem i sipajte mleko. Pospite semenom maka.
Dobro ujednačite sve namirnice u smesi. Kalup prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač.
Kolač pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni bez ventilatora. Proverite stepen pečenja čačkalicom, koja treba da bude suva, kada izađe iz kolača i tada je on gotov.
Gotov kolač ohladite na rešetci.
Zagrejte džem od pomorandže. Premažite debeli sloj na tortu, ostavljajući ivicu od 1 cm koju pospite šećerom u prahu.
Uživajte!
Jedinstveni kolač sa semenom maka je spreman.