Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
Dublja keramička posuda za tart oko 22-24 cm
Brašno, šećer, maslac, jaje, vanilu i prašak za pecivo umešajte u tvrdo testo od maslaca.
Napravite loptu od testa, a zatim je rayvijte oklagijom na deblju koru i uz pomoć oklagije je postavite u kalup, pritisnite je na dno, poravnajte je i napravite zidove, kao ogradu. Ostavite testo u frižideru dok pripremite nadev.
Mleko, šećer, seme maka, griz i pavlaku promešajte i umutite žicom. Sipajte u dublju posudu i stavite na umerenu vatru, pa skuvajte krem uz neprestano mešanje. Skinite sa vatre, dodajte vanilu, pokrijte folijom i ohladite skoro do sobne temperature.
Kada se krem dovoljno ohladi, sipajte ga preko kore od maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Ohladite potpuno.
PRELIV
Belanca umutite u sneg. Mleko, šećer i pavlaku umutite žicom. Pažljivo, u delovima, dodajte umućena belanca uz lagano mešanje da dobijete vazdušasti krem.
Smesu sipajte preko ohlađenog kolača, ponovo sve vratite u rernu na 180 stepeni da se zapeče oko 15 minuta.
Izvadite i ohladite potpuno. Poslužite nasečeno na komade kao što sečete tortu.