Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Gambori i ljuta kobasica

Gambori i ljuta kobasica

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Gambori i ljuta kobasica
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Gambori i kobasica? Samo probajte, videćete da su odlična kombinacija"

Potrebni sastojci

  • gambori - 800 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • suncokretovo ulje - 2 kašike
  • mešanih začina - 2 kašike
  • belog luka - 4 čena
  • peršun
  • so
  • biber
  • ljuta kobasica - 200 g, ili kulen
* merne jedinice

Način pripreme

Gambore očistiti i stavite u tiganj u koji ste sipali maslinovo i suncokretovo ulje. Pospite mešavinom začina, seckanim belim lukom i peršunom, posolite i pobiberite.

Tiganj poklopite i lagano dinstajte dok gambori ne omekšaju, ali nemojte da ih mešate već povremeno protresite posudu.

Tako pripremljene gambore servirajte tople.

Ako dodajte kobasicu, stavite je u tiganj zajedno sa gamborima.

Ako dodajete kulen, stavite i 5 minuta nakon gambora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: