Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene u crvenom sosu sa maslinama i pečurkama

Pene u crvenom sosu sa maslinama i pečurkama

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pene u crvenom sosu sa maslinama i pečurkama
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Probajte ovaj recept što pre, i podelite utiske sa nama"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 200 g
  • zelene masline - 150 g
  • tomatello - 250 ml (kuvani paradajz)
  • origano
  • bosiljak
  • čili - 2 kasicice
  • pene - 300 g
  • so - 1 kašičica
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Na maslinovom ulju u dubljem tiganju proprziti (dinstati) sitno iseckan crni luk, sa narendanim (na krupno) šampinjonima. Kada se dobro prodinstaju pečurke, dodati masline (naseckane) i sok od paradajza, mešati dok se ne sjedini sa sosom. Zatim ubaciti čili, bosiljak i origano i belo vino.

U šerpi skuvati testeninu po uputstvu. Kada bude skuvana dobro je procediti od vode i vratiti nazad u šerpu gde se kuvala.

Dodati pavlaku za kuvanje i so. Promešati i prodinstati dok ne ispari suvišna tečnost, tj dok testenina ne upije pavlaku.

Zatim testeninu prebaciti u tiganj sa crvenim sosom dobro promešati dok se masa ne sjedini, a potom posuti odozgo parmezanom.

Pene u crvenom sosu sa maslinama i pečurkama služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: