Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Božićni kolač sa jabukama i bundevom

Božićni kolač sa jabukama i bundevom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Božićni kolač sa jabukama i bundevom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Dan miriše na Božić sa kolačem sa jabukama i bundevom, dodajte i šolju toplog čaja za raskoš"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 500 g
  • bundeva - 500 g, sirova
  • pšenični griz - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • med - 4 supene kašike
  • orasi - 1/2 - 1 šolja, iseckani
  • prašak za pecivo - 1/2 - 1 kesica
  • cimet - 1 - 2 kašičice
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se ogule i izrendaju. Bundeva se seče, oguli i izrenda. Pomešaju se i u njih se dodaje cimet. Dodaje se i med i ulje. Sve se promeša.

U drugoj posudi se pomešaju brašno, šećer, griz i prašak za pecivo i promeša se. Može da se doda i deo oraha.

Tepsija ili kalup za kolače se obloži papirom za pečenje, koji se blago podmaže uljem. Počinje se sa ređanjem voćnog kolača, tako što se prvo sipa polovina suve smese (ukoliko je papir za pečenje sasvim suv, deo brašna odozdo neće se povezati sa ostalim delom kolača), nakon toga polovina voća, odozgo ostala suva smesa i na kraju se završava ostalim voćem. Odozgo se posipa iseckanim orasima.

Posni kolač se peče u zagrejanoj rerni na 160-170 stepeni otprilike 40 minuta ili dok ne bude gotov.

Prilikom serviranja božićni kolač sa jabukama i bundevom može da se pospe šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: