Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Domaća torta sa maskarponeom i želeom od malina

Domaća torta sa maskarponeom i želeom od malina

Domaća torta sa maskarponeom i želeom od malina3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
62 min.
Porcije
8
"Lagana domaća torta sa maskarponeom i želeom od malina - odlično iznenađenje za bližnje i goste"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 8 komada
  • sirće - 2 kapljice, jabukovo
  • brašno - 8 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • burbon vanila - 1/4 kašičice
  • šećer - 4 supene kašike
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • za krem
  • maskarpone - 300 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • vanilin šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 2 kesice
  • džem od malina - 1 tegla
  • želatin - 1 kesica
  • voda - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo žumanca od belanaca. Umutimo žumanca na sneg sa sirćetom. Ostavljamo sa strane.

Umutimo žumanca i šećer na mekan krem. Dodajemo umućena belanca i pomešamo ručno.

Prosevamo brašno u porcijama u smesu, neprestano mešamo. Na kraju dodajemo burbon vanilu, prašak za pecivo i sok od limuna. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Podelimo smesu u dva jednaka pleha, obložena papirom za pečenje /ako nemate dva ista, pecite jednu koru, pa drugu/.

Pečemo kore na 200 stepeni 12 minuta. Ostavimno da se ohladi i odstranite papir.

Umutimo pavlaku. Pomešamo maskarpone sa šećerom u prahu i vanilom i dodajemo u pavlaku. Mešamo kratko.

Stavljamo jednu koru na osnovu. Preko sipamo kašikom na različita mesta pola džema od maline. Odozgo sipamo ok o1/3 krema i rasporedimo. Stavljamo drugu koru. Namažemo polovinu preostalom smesom.

Pomešamo želatin sa vodom, ostavljamo da nabubri i ugrevamo kratko. Sipamo u preostali džem od malina, mešamo i sipamo pažljivo u sredinu torte od pavlake. Oko želea sipamo prekostali krem, pravimo ružice.

Stavljamo tortu sa maskarponeom i želeom od malina na 5-6 sati u frižider da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: