Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pancerote iz rerne

Pancerote iz rerne

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pancerote iz rerne
Fotografije: Veca
3 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukoliko ne znate šta da pripremite za doručak - evo našeg predloga."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 800 g
  • suvi kvasac - 1 kesica(10 g)
  • mleko - 150 ml
  • voda - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 2 ravne kašičice
  • Za nadev
  • šunka - 200 g
  • origano - po ukusu
  • kačkavalj - 50 g
  • kečap - po potrebi
  • kisela pavlaka - 180 g
  • Za premazivanje
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, šećer i izmešati. Uliti mlaku vodu, mlako mleko, ulje, posoliti i zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri dela formirajući jufkice.

Jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika. Odseći krajeve i iseći na po 6 pravougaonika.

Za nadev: Šunku narendati i staviti u dublju činiju. Dodati kečap, rendani kačkavalj, umešati kiselu pavlaku, origano i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Na svaki pravougaonik od testa staviti po 1 kašičicu nadeva, preklopiti i dobro zatvoriti krajeve. Viljuškom pritiskati kako bi se testo zalepilo.

Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih umućenim jajetom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove pancerote izvaditi uz reene, prekriti čistom kuhinjskom krpom i odtaviti ih da se prohlade.

Pancerote servirati i poslužiti.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: