Sarme iz rerne

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Sarme iz rerne
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ovo ukusno jelo svako treba da pripremi sopstvenim rukama, zato što je tako duplo ukusnije"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 struk
  • pirinač - 400 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • mleveno meso - 250 g
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana
  • čubar - suv
  • listovi kupusa
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte ulje, čim se ugreje stavite izrendanu šargarepu da se proprži. Dodajte sitno iseckan praziluk i mleveno meso.

Dobro propržite i sipajte pirinač, kad se i on proprži i postane providan stavite alevu papriku. Sipajte oko jednu šolju vode i smesa vri dok ne upije vodu.

Začinite začinima. U svaki list kupusa stavite po jednu supenu kašiku smese i uvijte. Poređajte u namazan i dubok pleh. Polijte sa malo ulja, odozgo pokrijte listovima kupusa.

Sipajte vodu u pleh koliko da pokrije sarme i pecite na 180 stepeni oko jedan sat, dok pirinač ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: