Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pečena cvekla sa belim lukom i orasima

Pečena cvekla sa belim lukom i orasima

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Pečena cvekla sa belim lukom i orasima
Fotografije: TanyaGyurova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Pečena cvekla, začinjena belim lukom i orasima - neverovatno ukusno"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 4 srednje glavice
  • beli luk - 3 čena (može i više ako volite)
  • orasi - po ukusu, mleveni (oko 2 supene kašike)
  • so
  • ulje - maslinovo ulje
  • balsamiko sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Operite cveklu i nemojte je ljuštiti, uvijte u papir za pečenje kao bombone.

Stavite u pleh i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Kad se ohladi oljuštite svaku glavicu cvekle i isecite na komade po želji (kockice, ravne kriške).

Dodajte u isečenu cveklu i isečeni beli luk (po ukusu - po jedan ili sitinije), pospite mlevenim ili iseckanim orasima dodajte so, sirće i promešajte.

Na kraju dodajte ulje ili maslinovo ulje i ponovo dobro promešajte pečenu cveklu sa belim lukom i orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: