Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečena piletina sa belim lukom i parmezanom

Pečena piletina sa belim lukom i parmezanom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pečena piletina sa belim lukom i parmezanom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Uz ovo jelo mi biramo belo vino, a vi?"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 4 kom.
  • jogurt - 1/2 šolje, gust
  • parmezan - 40 g, naribani
  • mešavina bosiljka, origana i majčine dušice - 4 - 5 kašičica
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • morska so - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice, sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • za umak
  • maslac - 50 g
  • oštro brašno - 50 g
  • mleko - 500 ml
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • beli biber - sveže mleveni
  • limunov sok
  • morska so - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

U manjoj činiji pomešati gusti jogurt, beli luk u prahu i parmezan.

Oprano meso zaseći na nekoliko mesta, duž jedne strane, položiti na pleh obložen papirom za pečenje i preliti pripremljenim prelivom.

Posoliti i pobiberiti, peći 15-20 minuta, izvaditi iz rerne, posuti prezlama i nastaviti pečenje još 20 minuta.

Za umak, otopitii maslac dodati brašno i uz mešanje žicom, pržiti 2 minuta, nalivati mlekom uz energično mešanje da se ne bi stvorile grudvice, dodati usitnjenu kocku, biber i posle par minuta skloniti sa ringle.

Limunov sok umešati odmah ili pri posluživanju.

Pečenu piletinu servirati prelivenu umakom, uz prilog od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: