Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica sa zelenom paprikom

Pileća džigerica sa zelenom paprikom

Lidia - GeriLidia - Geri
Kuvar
10024373
Pileća džigerica sa zelenom paprikom
Fotografije: Lidia - Geri
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Sveži predlog za večeru, kojoj ne možete da odolite, pa čak i da ste jeli pre nekoliko minuta"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • crni luk - 7 - 8 velikih glavica
  • paprika - 5 - 6 komada, zelene
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • ulje
  • so
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice očistite, operite i stavite ih u pleh sa malo masnoće. Pecite džigericu dok ne bude gotovo (oko 15-20 minuta).

Posebno upržite prethodno očišćeni i nasečeni luk u malo masnoće, a kada omekša, dodajte mu malo šećera.

Posebno upržite narendani crveni paradajz i zelene paprike.

U već gotovu džigericu odajte luk, paprike i paradajz.

Posolite pre posluženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: