Slani keks sa sirom i maslinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
193
810
13/01/2021
"Slani keks se sprema veoma brzo i jednostavno, a toliko je hrskav i ukusan"
Priprema15 min.
Kuvanje17 min.
Ukupno32 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj sjajni slani keks spremam potpuno u blenderu i tako nije potrebno da se mesi testo.

U današnje vreme svaka domaćica raspolaže takvim uređajem, jer on štedi mnogo vremena i truda.

U posudu blendera se stavlja sir, hladni maslac direktno iz frižidera i masline bez koštica. Melju se 5-6 sekundi.

Dodaje se kiselo mleko - gusto i veoma masno (ja koristim domaće bivolje, koje je kao ceđeno kiselo mleko). U njemu je prethodno ugašena soda.

Sipa se i brašno i uređaj se uključuje na 10-12 sekundi, nakon čega je testo gotovo. U zavisnosti od konzistencije sira i mleka moguće je da se dobije ređe testo, zato u tom slučaju dodajte malo brašna. U suprotnom - stavite dodatno kiselog mleka.

Testo postaje glatko i ne lepi se.

Može da se razvije i da se seče keks ili jednostavno da se otkinu loptice i da se spljeskaju između dlanova.

Slani keks se poređa na malom rastojanju u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje ili namazanu.

Peku se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne postanu zlatasti.

Sačeka se da se ohlade pre nego što se serviraju.

Slani keks sa sirom i maslinama je gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar