Pohovane ćureće šnicle

Pohovane ćureće šnicle
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
7
"Dodajte garnirung u pohovane ćureće šnicle i napadnite tanjir"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 ili 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male komade i sameljite ga u mleveno meso. Stavite u veliku posudu i razbijte jaja unutra.

Dodajte začine i umesite mleveno meso, dok se ne dobiju krupni komadi.

Ostavite he na nekoliko sati u frižideru.

Izvadite i oblikujte šnicle.

Uvaljajte prvo u brašno, na nakon toga u umućena jaja.

Dobro ispržite u zagrejanom ulju sa obe strane.

Izvadite na ubrus kako bi upio višak masnoće, a nakon toga servirajte pohovane ćureće šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni: