Pileće belo meso na prezlama i parmezanu sa sosom od belog luka

Pileće belo meso na prezlama i parmezanu sa sosom od belog luka

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
177
313
15/01/2021
"Fantastično ukusni pileći filei sa hrskavom koricom od pohovanja i sosom, koji će vas naterati da zaboravite na manire i da jedete dok ne puknete"
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 200 g
  • biber - prstohvat
  • za pohovanje
  • brašno - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 3 - 4 kašika
  • parmezan - 1 kašičica (sitno narendan)
  • ulje - 200 g za prženje
  • soja sos - za začin
  • za sos od belog luka
  • majonez - 1 kašika
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - nekoliko stabljika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso nasecite na trake debljine 2-3 cm. Dužina traka nije bitna. Meso začinite sa malo bibera i prstohvatom univerzalnog začina, po želji.

Trake od pilećeg belog mesa lagano uvaljajte u brašno, potopite ih u umućena jaja i nakon toga u prezle, u koje ste dodali jednu kašičicu sitno narendanog parmezana. Pritisnite prstima da se prezle dobro zalepe na meso.

Ugrejte masnoću u tiganju i poređajte jedan po jedan file da se prže na umerenoj temperaturi. Okrenite ih sa svih strana da se isprže do prijatne zlatne boje.

Izvadite gotove filee na kuhinjski ubrus, kako bi upio višak masnoće, pa ih zatim poprskajte sa malo soja sosa da ih dodatno začinite.

Promešajte majonez, kiselo mleko, izgnječeni beli luk, sitno seckanu mirošiju i so i dobro promešajte - dobili ste sos od belog luka. Sipajte sos u sosijeru ili malu posudu.

Poslužite pohovane pileće filee sa sosom od belog luka i kriškom limuna po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar