Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena Salata»Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka

Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
13/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Recept za tvrdo kuvana jaja koja se pohuju u zlatnoj smesi, prže do zlatno smeđe boje, a zatim služe sa zelenom salatom!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • prezle - 1 šolja
  • so
  • biber
  • zelena salata - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • krastavac - 1 komada
  • rotkvice - 3 - 4 komada
  • za sos
  • majonez - 100 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • beli luk - 2 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte 8 jaja. Druga dva umutite sa malo soli i bibera. Ohladite i oljuštite jaja.

Pohujte ih prvo u brašnu, zatim u jajima i na kraju u prezlama. Pržite ih na zagrejanom ulju dok ne porumene.

Izvadite ih na kuhinjski papir da se ocede. Napravite zelenu salatu, tako što ćete iskidati zelenu salatu i staviti je u posudu.

Preostali paradajz i krastavac isecite na kockice, a rotkvice na kolutove.

Napravite sos tako što ćete pomešati majonez, kiselo mleko, beli luk i začine. Poslužite jaja preko salate i prelijte sosom od belog luka.

Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka su spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: