Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka

Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka

ažurirano:
Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3932k
Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Recept za tvrdo kuvana jaja koja se pohuju u zlatnoj smesi, prže do zlatno smeđe boje, a zatim služe sa zelenom salatom!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • prezle - 1 šolja
  • so
  • biber
  • zelena salata - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • krastavac - 1 komada
  • rotkvice - 3 - 4 komada
  • za sos
  • majonez - 100 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • beli luk - 2 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte 8 jaja. Druga dva umutite sa malo soli i bibera. Ohladite i oljuštite jaja.

Pohujte ih prvo u brašnu, zatim u jajima i na kraju u prezlama. Pržite ih na zagrejanom ulju dok ne porumene.

Izvadite ih na kuhinjski papir da se ocede. Napravite zelenu salatu, tako što ćete iskidati zelenu salatu i staviti je u posudu.

Preostali paradajz i krastavac isecite na kockice, a rotkvice na kolutove.

Napravite sos tako što ćete pomešati majonez, kiselo mleko, beli luk i začine. Poslužite jaja preko salate i prelijte sosom od belog luka.

Pohovana jaja na salati sa sosom od belog luka su spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: