Špagete sa umakom od mesa

LenkaLenka
Kuvar
266
3
610
4
14/01/2021
"Da li volimo testeninu? Obožavamo je!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • špagete - 500 g
  • mlevena govedina - 450 g
  • luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 1 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pasta - 2 kašike
  • paradajz sos - 625 g
  • voda - 600 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • peršun
  • so
  • biber
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju zagrijte maslinovo ulje. Dodajte mlevenu junetinu i zapecite junetinu na jakoj vatri, povremeno mešajući.

Dodajte naseckani luk, naseckanu crvenu papriku i mleveni beli luk. Kuvajte uz povremeno mešanje dok ne omekša.

Dodajte pastu od paradajza, kuvajte 2 minute uz često mešanje. Dodajte sos od paradajza, napunite limenku paradajza vodom i sipajte u tiganju. Dobro promešajte.

Prokuvajte, smanjite vatru na najnižu i pustite da krčka 40 minuta, dok se ne zgusne.

Začinite solju, crnim biberom i sušenim origanom. Kad je sos gotov dodajte naseckani peršun, promešajte i isključite vatru.

Skuvajte testeninu prema upustvima na pakovanju. Sos poslužite preko vruće testenine.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar