Slatka spelta (slatko žito)

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
337
868
19/01/2021
"Ukusno i korsino slatko žito, koje pravim uvek sa zadovoljstvom, jer znam rezultat"
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

* Za bezglutensku varijantu zamenite speltu sa kinoom, prosom, heljdom ili drugim bezglutenskim zrnima

Natopite sirova zrna spelte dan ranije.

Isplaknite dobro i stavite da se kuva na tihoj vatri. Kuvajte dok ne bude gotovo, zrnca ostaju cela, ali omekšaju i veoma su prijatna.

Probajte, da proverite da li su gotoca.

Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi.

Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke.

Promešajte sve mnogo dobro.

Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar