Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa karamelizovanim lukom

Hleb sa karamelizovanim lukom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Hleb sa karamelizovanim lukom
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Ako niste probali ovakav hleb, krajnje je vreme"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 9 g
  • topla voda - 300 ml
  • so - 1½ kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • luk - 3 glavice
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • majčina dušica - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za karamelizirani luk: u velikom tiganju zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dinstajte luk dok ne porumeni, sklonite s vatre i ostavite sa strane.

Za testo: u veću posudu dodajte brašno, kvasac, šećer, so i promiješajte. Dodajte vodu i počnite mesiti, dodajte karamelizirani luk, majčinu dušicu. Mesite još 5 minuta.

Stavite testo u posudu, pokrijte i pustite da se diže dok ne udvostruči volumen, oko 1 sat.

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo u oblik vekne, prebacite u tepsiju za vekne dimenzija 23x23 cm, premažite maslinovim uljem, pokrijte i pustite da se diže 40-45 minuta.

Zagrejte rernu na 200°C.

Pecite oko 30 minuta. Oslobodite posude i potpuno ohladite na rešetki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: