Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Riblja pita sa lisnatim testom

Riblja pita sa lisnatim testom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Riblja pita sa lisnatim testom
Fotografije: TanyaGyurova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusna riblja pita sa lisnatim testom, koju ćemo sa zadovoljstvom pripremiti već danas"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • tunjevina - 1 konzerva
  • crni luk - 1 velika glavica
  • pavlaka za kuvanje - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstajte luk, nasečen na srednje velike komade, dok ne omekša.

Posolite luk i dodajte u njega konzervu tune.

Začinite biberom i dodajte pavlaku za kuvanje.

Otvorite lisnato testo i na njegovu sredinu sipajte nadev.

Sa obe strane zasecite testo na trake dužine oko 5-6 cm i širine oko 2-3 cm.

Umotajte nadev trakama, tako što ih naizmenično prebacujete, prvo sa jedne, pa sa druge strane, kako bi dobili izgled riblje kosti.

Ako vam je to teško, jednostavno ga prebacite preko nadeva i uštinite obe strane da ih spojite u sredini. Možete da napravite rupice čačkalicom.

Premažite lagano četkom umotanu slanu pitu umućenim jajetom.

Pecite na 220 stepeni do zlatne boje.

Veoma ukusna riblja pita sa lisnatim testom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: