Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjske grudi na kineski način

Svinjske grudi na kineski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinjske grudi na kineski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
365 min.
Porcije
4
"Ukusan recept za svinjske grudi na kineski načik na koje gledamo sa interesovanjem"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1, 2 kg
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kajenski biber - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • biber - 1 kašičica
  • Za sos
  • soja sos - 4 kašika
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • sok od limuna - sok od 1 komada
  • jabukovo sirće - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske grudi, bez sečenja, se pospu solju.

U širokom tanjiru se pomešaju aleva paprika, biber, kajenski biber i đumbir.

Celo parče mesa se uvalja u suve začine i ostavlja se sa strane.

U keramičkoj posudi (u ovom slučaju slou kuker) se pomešaju soja sos, smeđi šećer, beli luk u prahu, sok od limuna i jabukovo sirće.

U posudu se stavlja parče svinjskih grudi, uređaj se poklapa i uključuje na drugi stepen.

Pečene svinjske grudi se kuvaju 6 sati, bez otvaranja poklopca.

Uređaj za lagano kuvanje može da se zameni drugom keramičkom posudom sa poklopcem kao što je đuvečara i da se pečena svinjetina spremi u rerni.

Gotove svinjske grudi na kineski način se serviraju sa skuvanim pirinčem ili drugim garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: