Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovani luk sa prezlom

Pohovani luk sa prezlom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pohovani luk sa prezlom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Možete da ga poslužite kao predjelo, prilog, ili prosto tako - da grickate uz film"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice, velike
  • brašno - 120 g
  • kukuruzni skrob - 40 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • soli - 1 kašičica
  • crni biber - 1/4 kašičice
  • gazirana voda - 300 ml, hladna
  • prezle - 220 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk narežite na ploške 1/2 cm i odvojite na kolutiće. U velikoj posudi promešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo, i biber, beli luk u prahu, so. Postepeno dodajte vodu i umutite dok ne postane glatka i gusta.

Kolutove luka umočite u testo, a zatim premažite prezlama. Ponovite sa svim prstenovima.

Zagrejte ulje. Pržite kolutiće luka u serijama dok ne postanu zlatne i hrskave, oko 1-2 minute.

Prebacite na papirnati ubrus da se ocedi. Poslužite vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: