Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa krompirom i pestom od biljaka

Pica sa krompirom i pestom od biljaka

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pica sa krompirom i pestom od biljaka
Fotografije: marcheva14
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Pica kao nijedna do sada - sa krompirom i pestom od biljaka, koje ima neverovatan ukus i aromu"

Potrebni sastojci

  • TESTO
  • brašno - 300 g, belo
  • so - 1/2 kašičice
  • kvasac - 1/2 kašičice, suvi
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • voda - 150 - 170 ml, mlaka
  • NADEV
  • krompir - 1 kg
  • voda - 700 ml, mlaka
  • so - 4 kašičice
  • crni luk - 1 velika glavica isečena na krugove
  • maslinovo ulje - 60 - 75 ml
  • ruzmarin - 1 kašika, seckani (svež)
  • biber - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 šaka, iseckan na krupno
  • BILJNI PESTO
  • peršun - 1/2 veze
  • mirođija - 1/2 veze
  • bosiljak - 1/2 veze
  • origano - 1/2 veze
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • indijski orah - 80 g sirov
  • pekorino sir - 60 g, u kockicama
  • maslinovo ulje - oko 80 - 100 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Potrebna je ravna tepsija, lagano podmazana maslinovim uljem - 42/33 cm; Rerna - 250 stepeni bez ventilatora.

1. Počinje sa krompirom

U veliku posudu nalijte vodu sa 4 kašičice soli. Promešajte. Krompir očistite, oljuštite i isecite uz pomoć super secka ili mandoline na tanke kolutove. Odmah ih stavit u vodu da odstoje oko 30 do 90 minuta. To pomaže da krompir ne potamni, da se začini i da se delimično skuvaju od soli. Krompir će omekšati.

Posle ovog vremena, krompir iscedite od vode i nežno ga iscedite rukama. Stavite ga na kuhinjski ubrus i veoma dobro osušite. Ovo je važno kako testo ne bi bilo gnjecavo od vlage, a krompir će na taj način biti hrskav. Prebacite u veliku posudu i pomešajte sa maslinovim uljem, lukom isečenim na kolutove debljine oko 3 mm, seckanim ruzmarinom i biberom. Ostavite po strani.

2. Testo

U međuvremenu, dok čekate krompir, pripremite testo. U posudu miksera ili običnu posudu, sipajte brašno, suvi kvasac, sa strane so, maslinovo ulje i dodajte vodu. Umesite mekano testo oko 5 minuta. Ako deluje suvo, dodajte još malo vode.

Trebalo bi da bude glatko i elastično. Prebacite u posudu lagano podmazanu maslinovim uljem, pokrijte i ostavite da raste oko 30 minuta. Posle tog vremena izvadite i stavite u sredinu tepsije i rukama raširite testo do ivica. Na njega rasporedite smešu krompira, pokrivajući ivice testa.

Pecite na 250-220 stepeni bez ventilatora oko 30 minuta ili dok ivice testa i krompir ne porumene. Picu isecite. Poslužite toplu uz posudu pesta od biljaka.

3. Biljni pesto

Sve namirnice za pesto očistite i stavite u blender. Sameljite u pire. Stavite smesu u teglu i držite u frižideru do 1 nedelje. Može se koristiti za špagete, bruskete, salate ili pečeno povrće.

Napomena: Izuzetno zanimljiva i vrlo ukusna pica, sa jedinstvenim tankim hrskavim testom, malo drugačija od prethodnih koje smo probali.

Sirovi indijski orah u pestu, ako ga nemate dovoljno, može da se dopuni i sirovim bademom, neće uticati na ukus, pa ako trenutno nemate indijskog oraha, lako ga možete kompletno zameniti sirovim bademom. Ako nije dostupan sir pekorino, može se zameniti parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: