Način pripreme
Oljuštite i isecite jabuke na kockice. Dodajte šećer, maslac, sok od limuna i na tihoj vatri karamelizujte, mešajte s vremena na vreme.
Karamelizovane jabuke su gotove kad voda potpuno ispari iz njih.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, sipajte šećer i promešajte. Maslac treba da bude tvrd.
Uvaljajte u brašno sa praškom za pecivo. Rukama izmrvite. Dodajte žumanca i ponovo mesite.
Kalup za mafine namažite maslacem. Uzmite od smese i stavite na dno kalupa.
Sa malom čašom ili kašičicom lepo pritisnite na dno.
Stavite jabuke, pazite da ne dodiruju ivice.
Odozgo sipajte smesu od brašna i pritisnite.
Pecite mafine od jabuka u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Sačekajte da se ohlade, pre nego što izvadite keks mafine sa jabukama.