Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Keks mafini sa jabukom

Keks mafini sa jabukom

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
231159
Keks mafini sa jabukom
Fotografije: Monika Mancheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Keks mafini sa jabukama - da postoji brzo biranje kod recepata, ovaj bi bio broj jedan"

Potrebni sastojci

  • za karamelizovane jabuke
  • jabuka - 2 komada
  • limun - 10 ml
  • šećer - 70 g
  • maslac - 30 g
  • za koru od keksa
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • šećer u prahu - 100 g
  • maslac - 110 g
  • jaja - 2 komada (samo žumance)
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite jabuke na kockice. Dodajte šećer, maslac, sok od limuna i na tihoj vatri karamelizujte, mešajte s vremena na vreme.

Karamelizovane jabuke su gotove kad voda potpuno ispari iz njih.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo, sipajte šećer i promešajte. Maslac treba da bude tvrd.

Uvaljajte u brašno sa praškom za pecivo. Rukama izmrvite. Dodajte žumanca i ponovo mesite.

Kalup za mafine namažite maslacem. Uzmite od smese i stavite na dno kalupa.

Sa malom čašom ili kašičicom lepo pritisnite na dno.

Stavite jabuke, pazite da ne dodiruju ivice.

Odozgo sipajte smesu od brašna i pritisnite.

Pecite mafine od jabuka u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Sačekajte da se ohlade, pre nego što izvadite keks mafine sa jabukama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: