Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Pikantne grisine

Pikantne grisine

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pikantne grisine
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
10
"Pikantne grisine, koje možete jesti kao grickalice ili uz ukusni namaz"

Potrebni sastojci

  • brašno - 240 g
  • maslac - 100 g hladan
  • kisela pavlaka - 140 g
  • kajenska paprika - 2 sušene ljute paprike
  • ljuta aleva paprika - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata, mleveni
  • tabasko sos - od 4 do 8 kapi, prema ukusu
  • so - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Svi vole hrskave grisine koje se brzo pripremaju. Ove su spremne za trenutak i nema potrebe da se čeka da testo narasta.

Fantastično su društvo za sve vrste namaza, umaka, dipova i kao grickalice za prijatne večeri ispred televizora u kući.

Za ljubitelje ljute i pikantne hrane, ove grisine su ono pravo.

Najlakše ih možete umesiti u blenderu, jer će u sekundi vaše testo biti gotovo. U uređaj stavite sve pobrojane namirnice i začine (papriku izmrvite) i uključite na 20 sekundi. Ako ima potrebe dodajte još brašna dok ne dobijete glatko i mekano testo.

Razume se, možete ga umesiti i rukama, ali tada korisitite mekši maslac.

Formirajte dugačke i tanke kanape od testa i poređajte ih u pleh, pokriven papirom za pečenje i ostavite rastojanje između grisina.

Pecite na 190 stepeni dok ne porumene i ne zamirišu prijatno - oko 15 minuta, u zavisnosti od debljine.

Kada se ohlade, vaše pikantne grisine su spremne da ukrase sto i da ih pojedete sa zadovoljstvom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: