Pesak torta

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Pesak torta
Fotografije: Boki Lazic
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Specijalno za one koji ne vole da peku korice za tortu"

Potrebni sastojci

  • puding od vanile - 6 kom.
  • mleko - 1, 5 l
  • šećer u prahu - 300 g
  • maslac - 2 kom.
  • vanilin šećer - 3 kesice
  • mlevena plazma - 300 g
  • kokos - 300 g
  • mleveni orasi - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati pudinge u 1, 5 l mleka u koje ste dodali vanilin šećer. Penasto umutiti maslac sa šećerom i spojiti sa ohlađenim pudingom.

Masu podeliti na tri jednaka dela.

U prvi sloj dodajte u masu keks.

U drugi sloj dodajte u masu kokos.

U treci sloj dodajte u masu orahe.

Slojeve oblikovati ovim redom u željeni kalup. Pre sipanja drugog sloja svaki sloj dobro natapkati. Po želji ukrasiti šlagom ili nekom drugom glazurom.

Pre serviranja pesak torta treba da odstoji u frižideru par sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: