Domaći puding sa jagodama i malinama

22/02/2021
"Nežan domaći puding sa jagodama i malinama, koji je praznik za dušu"
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • šećer - 1 šolja
  • kravlji maslac - 50 g
  • vanila
  • za sos
  • crveno voće - 150 g jagode i maline /zamrznute ili sveže/
  • šećer - 3 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zamrznuto ili sveže voće stavljamo u malu šerpu i dodajemo u njih 3 supene kašike šećera-

Stavljamo u frižider. U duboku šerpu stavljamo skrob, brašno, šećer i mleko.

Promešamo dobro i stavljamo šerpu na umerenu vatru. Mešamo dok se dobro ne zgusne.

Kad bude gotov raskošni puding skidamo sa strane šerpu i dodajemo maslac i vanilu.

Punimo posude koje smo prirpemili za puding, ostavljamo prst dva praznog mesta i odozgo voćni sos.

Šepu sa crvenim voćem i šećerom stavljamo na vatru i mešamo. Dodajemo skrob, pomešan sa malo vode i nastavljamo da mutimo.

Kad se zgusne skidamo sa vatre. Pasiramo voće dobro i sipamo na krem.

Po želji ukrašavamo omiljeni voćni puding sa jagodama i svežim listovima mente.

Želim vam prijatno sa ovim aromatičnim domaćim pudingom sa jagodama i malinama!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar