Način pripreme
Neverovatno ukusan vegan namaz sa šumskim notama ukusa pečuraka i orasima.
U tiganju sa keramičkim dnom koje se ne lepi ugrejte 1 supenu kašiku nerafinisanog suncokretovog ulja i sipajte isečene pečurke (rudnjače - Agaricus campestris), luk i iskidani karfiol.
Začinimo sa 2-3 prstohvata himalajske soli i prstohvatom bibera. Promešamo, stavljamo poklopac i ostavljamo da se kuva oko 10-15 minuta dok ne omekšaju, s vremena na vreme mešamo.
Nakon što aromatično povrće bude gotovo, sipamo u mali nutribulit ili blender (sa štapnim mikserom takođe može) i dodajemo pola kašičice iseckanih oraha.
Začinimo himalajskom solju - 1-2 prstohvata (po ukusu), prstohvatom mlevenog bibera, prstohvatom đumbira u prahu, 1 supenom kašikom soja sosa i 1 supenom kašikom nerafinisano suncokretovog ulja - nerafinisan hladno presovan suncokretov maslac.
Meljemo 1-2 minuta dok ne dobijemo gustu i nežnu teksturu domaćeg namaza.
Serviramo omiljeni vegan namaz od oraha sa pečurkama i karfiolom, uz domaće ispečene pogače, hleb sa kvasom, integralne krekere, prženice itd.
Veoma ukusan predlog za vegan predjelo!