Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom bez pečenja

Čizkejk sa bundevom bez pečenja

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Čizkejk sa bundevom bez pečenja
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Čizkejku sa bundevom nije potrebno pečenje, jedino su mu potrebni gosti koji bi mogli da ga probaju i da mu se dive"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • obični keksovi - 100 g
  • kornfleks - 100 g
  • kravlji maslac - 80 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • za čizkejk
  • bundeva - 700 g
  • krem sir - 200 g
  • šećer - 10 supenih kašika
  • želatin - 10 g
  • vanila - 2 komada
  • za dekoraciju
  • orasi - mleveni
  • slatko račel od bundeve
* merne jedinice

Način pripreme

Keks i kornfleks sa samelju i pomešaju se. U njih se dodaje šećer.

Kravlji maslac se topi i izliva se u gornju smesu. Lepo se meša.

Otvara se prsten prečnika 20 cm i stavlja se na poslužavnik. Sa strane prstena se stavlja acetatni papir.

Na dno prstena se raspoređuje smesa tako što se lepo pritišće. Stavlja se u frižider.

Želatin se zaliva sa 60 ml hladne vode i ostavlja se da nabubri.

Bundeva se kuva ili peče. Pasira se i u nju se dodaje šećer, krem sir i vanila. Sve se meša da postane homogeno.

Želatin se stavlja na vodenu paru dok se ne istopi. Hladi se i tada se dodaje u čiz krem.

Čizkejk se sipa u kalup i čizkejk sa bundevom se stavlja u frižider na nekoliko sati.

Oslobađa se od prstena i čizkejk sa bundevom bez pečenja se dekoriše mlevenim orasima i komadićima slatkog Račel od bundeve.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: