Način pripreme
Umesite meko i elastično testo /ja sam uključila mašinicu/.
Ostavite sat vremena da se odmori.
Podelite na 6-7 lopti i počnite da razvlačite.
Prvo svaku loptu razvucite rukom. Stavite na nauljenu površinu i nastavite da razvlačite /za početak možete lagano da razvijete oklagijom/.
Krajići se razvlače prstima.
Treba da se dobije veoma tanka kora, da se providi kroz nju. Ne brinite se ukoliko se negde pokida.
Nožem isecite deblje krajeve.
Nauljite i pospite usitnjenim sirom. Uvijte u rolat.
Sve kore za pitu uvijte kao u oblik puža u nauljenoj tepsiji. Odozgo rasporedite komadiće maslaca.
Uvijenu pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Gotovu domaću razvučenu pitu naprskajte vodom /otprilike 3/4 šolje/, uvijte krpom i ostavite da omekne.