Način pripreme
Prosevamo brašno i stavljamo u pleh. U sredini pravimo udubljenje i stavljamo so, sirće i ulje. Mlaku vodu takođe. Zamesimo meko testo duže vremena. Testo treba da bude meko i elastično.
Delimo ga na 3 dela jednake veličine. Svkau loptu namažemo uljem i pokrivamo krpom da se ne suši. Za to vreme namažemo radnu povšrinu sa malo ulja i razvučemo oklagijom na tanku koru.
Kora treba da se providi. Kad razvučemo, budu mehurići. U posudu stavljamo mleko, krem sir i prethodno izmrvljeni sir. Dobro promešamo sa nadev kašikom. Začinimo prstohvatom soli.
Namažemo tanku koru uljem i posle nanosimo kašu. Uvijamo u rolat pažljivo. Namažemo okrugao pleh uljem i uvijamo jedan rolat u krug.
Uradimo na isti način sa druga dva rolata i stavljamo jedno posle drugog, da dobijemo uvijeni puž. Namažemo pitu uljem, obilno.
Mažemo umućenim žumancem i posipamo susamom.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Jedemo gotovu razvučenu pitu sa jogurtom.
Prijatno!