Način pripreme
Zamesite glatko testo od navedenih sastojaka, prvo prosejte brašno. Mesite i nakon što testo počne da se odvaja od radne površine, oblikujte duguljasti hlepčić. Mesite još malo u dužinu, okrenite i nastavite da mesite u širinu. Smenjujte tako 5-6 puta.
Gotovo testo podelite na 4 komada i oblikujte pitice, pospite brašnom i ostavite da stoje oko 20-30 minuta.
Od pitica isecite 25 jednakih malih komada, premesite i ostavite da stoje dok se ne otpuste malo. Nakon toga svako parče razvijte na malu piticu. Preko brašnom posute radne površine stavite jednu piticu, namažite sa malo maslaca, odozgo stavite drugu i ponovo namažite maslacem. Pritisnite ivice da se lepo zalepe.
Ređajte tako pitice dok ne dobijete 10-15 komada. Svaku od njih razvijte da bude veličine pleha u kojem ćete peći pitu.
Napravite nadev od jaja, rendanog sira i malo svežeg mleka.
Stavite jedan razvučeni list u pleh, odozgo stavite nadev, stavite drugi list, napravljen od preostalih pitica. Sakupite i podignite ivice dva lista oko pleha da dobijete lepu ivicu.
Izbušite piticu nožem ili viljuškom i prelijte maslacem, namažite umućenim jajetom i stavite da se peče. Nakon što se ispeče, izvadite i odmah pospite svežim mlekom i poparite krpom.