Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem čorba od bundeve

Krem čorba od bundeve

Krem čorba od bundeve
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pravi balzam za stomak i uživanje za nepe je ova bogata krem čorba od bundeve"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg, oljuštena, očišćena i isečena na kocke
  • krompir - 200 g, oljušten i isečen na kocke
  • mladi luk - 2 - 3 struka, na krugove
  • paradajz - 2 komada, oljušten, na kocke
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • maslac - 50 g
  • bujon - 1, 7 litara, teleći ili pileći
  • šargarepa - 100 g, isečena na kocke
  • ljute paprike - 2 komada, crvene, očišćena i isečene na sitno
  • luk - 1 glavica, isečena na sitno
  • šećer - 1 kašičica
  • muskatni oraščić
  • biiber
  • so
  • za garniranje
  • pavlaka - gusta
  • orašasti plodovi - semenke bundeve, orasi (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac u dubokoj posudi i stavite crni luk i mladi luk da se zaprže 5 minuta.

Ubacite još belog luka, ljute paprike, paradajz, krompir i bundevu. Ostavite sastojke da se kuvaju pet minuta, mešajući dobro.

Nakon toga dodajte bujon. Dodajte šećer i ostale začine. Nakon što provri, smanjite ringlu i ostavite jelo da se krčka pola sata.

Sklonite sa vatre, ohladite blago i pasirajte dok se ne dobije glatka supstanca. Posle vratite jelo na vatru, tek toliko da provri nekoliko minuta.

Ako je potrebno stavite još začina. Servirajte jelo sa malo pavlake i nalomljenih orašastih plodova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: