Način pripreme
Brz recept za jednu izuzetno ukusno prolećnu čorbu koja će vas zasititi, krem čorba od koprive raskošne zelene boje.
U šerpu srednje veličine stavljamo oko litar i po vode za vegan krem čorbu.
Dodajemo 7-8 krompira srednje veličine, 2 šargarepe i 1 glavicu luka. Ostavljamo ispod poklopca da vri oko 8-10 minuta.
Nakon toga dodajemo koprivu - 4-5 bogatih šaka listova (nije potrebno da sečemo) i sitno iseckanu 1 vezu pera mladog luka i 1 čen belog luka.
Začinimo sa 1 kašičicom himalajske soli (po ukusu), 1/2 kašičice mlevenog bibera, 1 kašičicom aleve paprike i 1 supenom kašikom nerafinisanog suncokretovog ulja.
Ostavljamo da se krčka još oko 10 minuta. Sa nekoliko kašika bujona rastvaramo 3-4 supene kašike kukuruznog brašna i dodajemo mešajući aromatičnu čorbu.
Nakon toga skidamo sa vatre gustu čorbu od povrća i pasiramo dok ne dobije nežnu i glatku konsistenciju.
Seviramo apetitnu vegan krem čorbu od koprive dok je još topla sa domaće pečenim hlebom ili domaćim hrskavim krutonima sa začinima.
Veoma ukusno!