Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Paj od lisnatog testa sa piletinom, slaninom i lukom

Paj od lisnatog testa sa piletinom, slaninom i lukom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Paj od lisnatog testa sa piletinom, slaninom i lukom
Fotografije: TanyaGyurova
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Slani paj sa piletinom i lisnatim testom - jedinstveno ukusan"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 paketa
  • pileći file - oko 500 g
  • slanina - oko 150 g
  • luk - 2 glavice
  • pavlaka za kuvanje - 150 g
  • topljeni sir - 3 trougla
  • kapar - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileći file u šerpi, staivte u vodu nekoliko zrna bibera i nekoliko drški peršuna za veću aromu.

Dinstajte luk, ne mnogo sitno iseckan.

Kad luk skoro omekša, dodajte u njega slaninu, sitno iseckanu i pavlaku.

Dodajte pileće meso, oceđeno od bujona i isečeno na komade i dobro promešajte.

Začinite solju i biberom, dodajte kapar.

Skinite sa vatre i dodajte topljeni sir, isečen na kockice.

Promešajte malo smesu da se začini sa pavlakom i ostavite da se ohladi.

Izvadite lisnato testo, otvorite ga i pravite proreze sa obe strane kao trake širine oko 2 cm.

Stavite lisnato testo sa papirom za pečenje u odgovarajući pravougaoni pleh.

Sipajte od smese pola i rasporedite po dužini testa, tako da trake ostanu.

Uvijte lisnato testo kao pletenicu ređanjem traka koje su sa strane.

Umutite jaja i namažite njima deo slanog paja.

Pecite paj sa lisnatim testom, piletinom, slaninom i lukom na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Sa preostalim nadevom i drugim pakovanjem testa uradite na isti način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: