Način pripreme
Izvadite koštice iz maslina i svaku napunite komadom ljute paprike. Možete kupiti i gotove iz prodavnice.
Ja lično vadim koštice sama, nožem odsečem vrhove maslina i uz pomoć slamčice izvadim košticu.
Ugrejte rernu na 250 stepeni. Pripremite pleh sa namazanim papirom za pečenje.
Rasporedite testo i isecite na tanke trakice (debljine oko 1.5-2 cm).
Na drvene ražnjiće nanižite, tako što smenjujete punjene masline sa trakicom testa - oko 8 maslina na ražnjić, u zavisnosti od veličine. Napravite različite varijante, na primer trakice testa i listiće slanine nanižite u spiralu.
Žumance umutite sa uljem i četkom namažite spirale. Po želji na kraju popsite semenkama.
Pecite na srednjoj rešetki i uključenim ventilatorom dok ne bude gotovo (oko 8-10 minuta).
Gotove spirale rasporedite preko drvene daske ili tanjira i ukrasite listićima aromatičnih svežih biljaka, celih maslina i ljutih paprika.
Bon apeti!