Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Lisnate Pogačice»Pogačice od lisnatog testa sa slatkim lukom i sirom

Pogačice od lisnatog testa sa slatkim lukom i sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Pogačice od lisnatog testa sa slatkim lukom i sirom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
27/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Fenomenalno ukusne pogačice od lisnatog testa sa buđavim sirom, nećemo propustiti da ih probamo"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • luk - 4 glavice
  • med - 2 supene kašike
  • balsamiko - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 struk
  • biber - 3 g
  • so - 5 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • buđavi sir - 100 g
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na polumesec. Stavite tiganj na vatru, sipajte maslinovo ulje i ugrejte. Stavite luk i pržite, periodično mešajte. Kad dobije zlatnu boju, sipajte balsamiko, ostavite da ispari, dodajte med, so, biber i majčinu dušicu.

Promešajte i kuvajte nekoliko minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Razvucite lisnato testo i isecite ga na kvadrate večičine ivica oko 10 cm.

U pleh, u kome ćete peći, stavite papir za pečenje, poređajte kvadrate u njega na malom rastojanju između. Uzmite viljušku i napravite nekoliko rupica u sredini kvadrata, prilikom pečenja to će pomoći da se podignu samo ivice i oblikovaće se malo udubljenje.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Stavite po kašičivu luka u sredinu i stavite malo buđavog sira preko svakog. Umutite žumance i namažite ivce kvadrata.

Stavite pleh u rernu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju, oko 15 minuta, u zavisnosti od rerne. Pre serviranja ih stavite na metalnu rešetku da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: