Torta Sve vrste čokolade

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Torta Sve vrste čokolade
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Čokoladna da čokoladnija ne može biti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom.
  • čokolada - 150 g
  • maslac - 70 g
  • šećer - 4 s.k
  • brašno - 1 s.k
  • Filovi
  • maskarpone - 500 g
  • šećer - 2 s.k
  • slatka pavlaka - 500 g
  • tamna čokolada - 100 g
  • mlečna čokolada - 100 g
  • bela čokolada - 100 g
  • vanilin šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj smesi.Peći na 160 stepeni oko 40 min.

Belu čokoladu zajedno sa vanilinim šećerom, rastopite na pari. Dok ostale čokolade rastopite svaku za sebe.

Umutiti maskarpone i šećer u jednoj posudi a u drugoj posudi umutitie slatku pavlaku, pa ih spojite zajedno u jednu posudu.

Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.

Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: