Način pripreme
Meso oprati i posušiti papirnim ubrusom.
Sjediniti sve predviđene sastojke za marinadu, osim ulja, uvaljati odreske sa obe strane da se začini dobro zalepe, preliti uljem da sve obloži, pokriti i staviti na hladno.
Marinirati meso tokom noći.
Blanširati sremuš 20-30 sekundi, zavisi od toga koliko su mladi listovi.
Ocediti i odmah staviti u ledenu vodu. Ponovo dobro ocediti, malo posušiti papirnim ubrusom i provući par puta kroz blago zagrejano ulje.
Ocediti od ulja i odložiti na stranu.
Na dobro zagrejanom tiganju, propržiti meso iz marinade da porumeni sa obe strane, naliti vodom da ogrezne i poklopljeno dinstati na srednjoj temperaturi da omekša.
Pred kraj otklopiti da tečnost ispari a meso se zapeče.
Dok se meso dinsta, ukuvati pileći temeljac i sok jabuke da se redukuje na pola količine, dodati maslac i ulje kroz koje je provučen sremuš, jabukovo sirće.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Na zagrejanom ulju propržiti pečurke, presečene na pola, da dobiju zlatno smeđu boju, dodati brusnice i blanširani sremuš i kratko prodinstati sve zajedno.
Poslužiti meso uz prilog od pečuraka i sremuša i preliti pripremljenim umakom.