Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Marinirani svinjski vrat, pečurke, sremuš i brusnice

Marinirani svinjski vrat, pečurke, sremuš i brusnice

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Marinirani svinjski vrat, pečurke, sremuš i brusnice4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Savršeno za goste, na koje želite da ostavite utisak"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 4 odreska
  • za marinadu
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • ljuta tucana paprika
  • beli luk - u prahu
  • maslinovo ulje
  • za preliv
  • pileći temeljac - 1 šolja
  • sok od jabuke - 1 manja
  • maslac - 50g
  • jabukovo sirće
  • morska so
  • sveže mleveni biber
  • za prilog
  • sremuš - 2 veze
  • pečurke - 200 g
  • brusnice - sveže ili sušene
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Meso oprati i posušiti papirnim ubrusom.

Sjediniti sve predviđene sastojke za marinadu, osim ulja, uvaljati odreske sa obe strane da se začini dobro zalepe, preliti uljem da sve obloži, pokriti i staviti na hladno.

Marinirati meso tokom noći.

Blanširati sremuš 20-30 sekundi, zavisi od toga koliko su mladi listovi.

Ocediti i odmah staviti u ledenu vodu. Ponovo dobro ocediti, malo posušiti papirnim ubrusom i provući par puta kroz blago zagrejano ulje.

Ocediti od ulja i odložiti na stranu.

Na dobro zagrejanom tiganju, propržiti meso iz marinade da porumeni sa obe strane, naliti vodom da ogrezne i poklopljeno dinstati na srednjoj temperaturi da omekša.

Pred kraj otklopiti da tečnost ispari a meso se zapeče.

Dok se meso dinsta, ukuvati pileći temeljac i sok jabuke da se redukuje na pola količine, dodati maslac i ulje kroz koje je provučen sremuš, jabukovo sirće.

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Na zagrejanom ulju propržiti pečurke, presečene na pola, da dobiju zlatno smeđu boju, dodati brusnice i blanširani sremuš i kratko prodinstati sve zajedno.

Poslužiti meso uz prilog od pečuraka i sremuša i preliti pripremljenim umakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: