bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Punjeni svinjski vrat

Punjeni svinjski vrat

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
693
371
Punjeni svinjski vrat1 / 3
13/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
"Izuzetno ukusno i efektno jelo, koje možete pripremiti gostima za specijalne prilike ili tek onako, da ugodite voljenim ljudima!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Komad svinjskog vrata isecite oštrim nožem - od celog komada napravite jedan veliki list. Posolite meso sa svih strana, dodajte biber, smrvljeni beli luk i premažite ga vinom.

Dok meso odmara, upržite sitno iseckanu slaninu, luk i pečurke. Čim bude gotovo, začinite smesu.

Rasporedite nadev po dužini mesa i umotajte rolat, koji vežete konopcem.

Ugrejte ulje i zapržite meso sa svih strana, samo da dobije koricu, kako bi ostalo sočno tokom pečenja.

Ispecite punjeni svinjski vrat u nauljenom plehu. Poslužite ga sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: