Krmenadle sa Jamajke

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Krmenadle sa Jamajke
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
225 min.
Porcije
4
"Još samo flaša vina, i savršeni ručak je na stolu"

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle - 8 odrezaka, bez koske
  • mladi luk - 1 veza, sitno isečena
  • beli luk - 6 čenova, sitno nariban
  • svež đumbir - 1 kašika, sitno nariban
  • ljuta tucana paprika - 2 kašičice
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • cimet - 2 kašičice, u prahu
  • biber - 2 kašičice, sveže mleveni
  • muskatni orah - 1/2 kašičice, sveže nariban
  • morska so - 1 kašičica
  • soja sos - 4 kašike
  • sok jednog limuna
  • voda - 100 ml
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Napraviti marinadu od predviđenih sastojaka.

Meso oprati, posušiti i preliti pripremljenom marinadom.

Ostaviti na hladnom najmanje 3 sata.

Rernu zagrejati na 220°C.

Izvaditi meso, položiti u odgovarajuću vatrostalnu posudu, preliti sa pola količine marinade i peći oko 15-20 minuta.

Okrenuti meso, preliti preostalom marinadom i vratiti u rernu na još 20 minuta da se tečnost redukuje na pola.

Krmenadle poslužiti uz prilog i salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: