Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od jaja»Salata od blanširanog karfiola

Salata od blanširanog karfiola

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Salata od blanširanog karfiola
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Ukusna salata od karfiola i jaja - možete je servirati i kao samostalni obrok"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica, izdeljen na cvetiće
  • svež krastavac - 1 kom, sitno isečen
  • kiseli krastavac - 1 kom, sitno isečen
  • tvrdo kuvana jaja - 3 kom, sitno isečena
  • za preliv
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • senf - 2 kašičice
  • sok jednog limuna
  • seckani peršunov list
  • morska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširati cvetove karfiola u kipućoj vodi, 6-7 minuta, da omekšaju.

Procediti, posuti solju, nekolko puta protresti i ostaviti da se hlade.

Umutiti preliv od pavlake, senfa i limunovog soka.

U ohlađeni karfiol dodati iseckane krastavce, jaja, politi pripremljenim prelivom, posuti iseckanim peršunom, dobro promešati, doterati ukus i ostaviti da se do kraja ohladi.

Poslužiti uz glavno jelo ili kao samostalni obrok.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: