Domaće kiselo mleko

LenkaLenka
Kuvar
785
951
2k
38
4
Domaće kiselo mleko
Fotografije: Lenka
1 / 3
09/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Bolje da pripremite sami, nego da ga kupujete u prodavnici, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • domaće kravlje mleko - 2l
  • pavlaka - 1 kom
* merne jedinice

Način pripreme

Jako je bitno da mleko bude domaće ne kupovno. U šerpu ususti mleko i staviti da se skuva. Kad se skuva skinuti sa ringle.

U jednu čašu odvojite mleko i stavite ga da se ohladi. Kad se ohladi dodati mu pavlaku, promešajte lepo da se sve sjedini. U ostatak mlakog mleka dodati pavlaku razređenu sa mlekom.

Sipati u staklene ili keramičke posude i prekrijte folijom. Uzmite jednu veću posudu gde će moći sve manje posude da vam stanu i stavite krpu u tu veliku posudu.Redajte male posude u veliku i zašuškajte ih.

Ostavite da odstoji 6 sati, pa je spremno za serviranje i konzumiranje

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: