Turšija na moj način

LenkaLenka
Kuvar
639
550
1k
15
3
09/02/2021
"Zima bez turšije - nezamislivo"
Priprema80 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • krastavac - 2 kg
  • karfiol - 2 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • ren - 1 kom.
  • voda - 5 l
  • sirće - 1 l
  • šećer - 15 s.k
  • so - 10 s.k
  • vinobran - 2 kom
  • biber u zrnu - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U standardnu turšiju obično ide i zeleni paradajiz i luk, ali ja ne volim i nikad ne stavljam.

Takođe nemam ni običaj da prokuvavam vodu.

Jednostavno u veliki lonac stavite vodu, sirće, šećer, so i vinobran. Mešajte sve dok se šećer i so ne istope.

Povrće dobro operite i očistite i ređajte u tegle ili burence. Uglavnom ja ne koristim plastičnu rešetku, uspem nekako da poređam povrće da stoji i ne diže se kad se voda naspe.

U svaku staklenku ili bure stavite biber u zrnu i krenite da ređate povrće . U svaku staklenu stavite mali komadić rena. Naspite vodu preko povrća, zatvorite i ostavite na hladno i tamno mesto.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar