Način pripreme
U posudi mutimo jaja sa šećerom, dodajemo i ostale sastojke za kakao kore.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 35-40 minuta.
Ostavljamo koru da se ohladi i sečemo je na tri dela.
Pripremamo čokoladni krem, stavljamo sastojke u kaserolu i kuvamo na ringli dok se ne istopi čokolada, ostavljamo da se ohladi.
Pripremamo krem od maslaca - delimo pavlaku na 500 ml i 200 ml. Manji deo ostavljamo u frižideru, u drugi dodajemo 70 g šećera u prahu i mutimo miskerom.
Uzimamo odgovarajući tanjir, stavljamo prvu koru, natopimo je kompotom, stavljamo polovinu čokoladnog krema i zagladimo ga.
Pavlaku koju smo umutili nanosimo u dva kruga i u sredini pomoću šprica simao slatko od trešanja.
Stavljamo drugu koru i ponavljamo proceduru, stavljamo poslednju koru i ponovo namočimo kompotom. Premazujemo ostalom pavlakom celu čokoladnu tortu i ostavljamo u frižideru na sat vremena.
Ostalu pavlaku mutimo sa ostalim šećerom u prahu, čokoladu izrendamo i posipamo tortu Crna Šuma.
Ukrašavamo pavlakom i stavljamo trešnjice.
Klasičnu tortu Crna šuma (Black Forest Cake) ostavljamo u frižideru na 7 sati.