Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Klasična torta Crna šuma (Black Forest Cake)

Klasična torta Crna šuma (Black Forest Cake)

NikiNiki
Guru
565853k
Klasična torta Crna šuma (Black Forest Cake)
Fotografije: Niki
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
12
"Sa velikim zadovoljstvom svaki dan ćemo jesti ovu torticu"

Potrebni sastojci

  • Kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 180 g
  • brašno - 110 g
  • maslac - 80 g
  • kakao - 35 g
  • Čokoladni krem
  • crna čokolada - 70 g
  • šećer - 20 g
  • pavlaka - 70 g
  • Krem od maslaca
  • pavlaka - 700 ml
  • crna čokolada - 100 g
  • šećer u prahu 100 g
  • slatko od trešanja
  • trešnje - za ukras, koktelske
  • sok iz kompota - za natapanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mutimo jaja sa šećerom, dodajemo i ostale sastojke za kakao kore.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 35-40 minuta.

Ostavljamo koru da se ohladi i sečemo je na tri dela.

Pripremamo čokoladni krem, stavljamo sastojke u kaserolu i kuvamo na ringli dok se ne istopi čokolada, ostavljamo da se ohladi.

Pripremamo krem od maslaca - delimo pavlaku na 500 ml i 200 ml. Manji deo ostavljamo u frižideru, u drugi dodajemo 70 g šećera u prahu i mutimo miskerom.

Uzimamo odgovarajući tanjir, stavljamo prvu koru, natopimo je kompotom, stavljamo polovinu čokoladnog krema i zagladimo ga.

Pavlaku koju smo umutili nanosimo u dva kruga i u sredini pomoću šprica simao slatko od trešanja.

Stavljamo drugu koru i ponavljamo proceduru, stavljamo poslednju koru i ponovo namočimo kompotom. Premazujemo ostalom pavlakom celu čokoladnu tortu i ostavljamo u frižideru na sat vremena.

Ostalu pavlaku mutimo sa ostalim šećerom u prahu, čokoladu izrendamo i posipamo tortu Crna Šuma.

Ukrašavamo pavlakom i stavljamo trešnjice.

Klasičnu tortu Crna šuma (Black Forest Cake) ostavljamo u frižideru na 7 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: