Domaći maslac od slatke pavlake

LenkaLenka
Kuvar
663
621
2k
16
3
10/02/2021
"Ono što vam treba uz ovaj maslac je nekoliko kriški prepečenog hleba"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka mlečna - 1 l, bez dodataka obavezno
* merne jedinice

Način pripreme

Naspite slatku pavlaku posudu za miskanje. To je najpraktičnije staviti u mikser sa posudom, jer ima baš dosta da se muti. Mutite lagano dok slatka pavlaka ne psotane kao šlag, pa nastavite mućenje.

Sledeće što ćete primetiti jeste da se masa dosta zgušnjava. Nastavite sa mućenjem i krenuće da se pojavljuju grudvice. U jednom trenutku te grudvice će krenuti da se spajaju i hvataće se na žice miksera.

Sledeća stvar je da se kao stari kajmak odvoji na žicama a u posudi ostane nešto kao suritka. Tu smesu koju ste dobili na žicama, skinite sa žica, ocedite i oblikujte ga ili stavite u posudu. Čuvajte ga u frižideru pa po potrebi izvadite,

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar